VALBEVEILIGING VOOR KANTOORGEBOUW DE WALVIS AMSTERDAM

plafondsystemen leeflijnen

Partner: AllRisk Valbeveiliging

Land: Nederland

Oplossing: XSRail bovenloopsysteem (★★★★)

Totaaloplossing met XSRail bovenloopsysteem, Horizontale leeflijnsystemen en ankerpunten

Aan de Grote Bickersstraat, op het Bickerseiland in het hart van Amsterdam leek in 2020 een nieuw gebouw herrezen. De Walvis, het voormalig onderkomen van TNS NIPO heeft een metamorfose gekregen naar het ontwerp van KAAN architecten.

De ingrepen aan het 10.000 m2 grote pand waren uitvoerig: Het kantoorgebouw werd tot op het casco gestript. Daarbij bleven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen zijn daarna grondig aangepakt en werd o.a. voorzien van een aluminium vliesgevel van ruim 4000 m2 met op elke verdieping een beloopbare glazenwasser bordes.

Om het bordes veilig te benaderen is er door XSPlatforms partner AllRisk op elk verdieping valbeveiliging geïnstalleerd in de vorm van een XSRail bovenloopsysteem. Met dit XSRail systeem kunnen onderhoudspersoneel zich vasthaken aan twee XSRail runners, een meeloper dat zich geleidt aan het XSRail-traject. Eenmaal vastgehaakt kunnen zij het bordes rondom het pand bewandelen.

Veilige toegang op hoogte

In totaal bevat het gebouw 8 etages met bij elkaar zo’n 564 m lengte aan XSRail. De gevels van etage 1 tot en met 6 alleen al uit 336 meter rail.  Het zelfde principe is gebruikt voor het project Paulina dat van dezelfde opdrachtgever komt.

Biodiversiteit in de grote stad

Bovenop het pand is een groendak aangelegd dat veiliggesteld is met een XSLinked leeflijnsysteem en vrijstaande ankerpunten. Op deze manier gaat werkveiligheid en biodiversiteit samen in de grote stad.

Het resultaat is een prachtig, duurzaam en bovenal veilig kantoorgebouw, dat klaar is voor de toekomst!

The result is a beautiful, sustainable, and above all, safe office building ready for the future!

OTHER PROJECTS

VERNIEUWDE VALBEVEILIGING KANTOORGEBOUW JONCKERWEG